Aanleggen beplanting


Waar moet je op letten bij de aankoop van beplanting?

Let er bij de aankoop op, dat het plantmateriaal gezond is. Vrij van ziekten, niet slap hangt en, als het geleverd wordt uit pot, dat de grond in de pot niet is uitgedroogd. Het moet er simpel weg fris uitzien. Als je planten in het voor- of najaar koopt, kan het voorkomen dat er geen bladeren aan de planten zitten en de wortels kaal zijn. Zorg er dan voor dat de wortels niet uitdrogen door wind of zon. Want een verdroogde wortel neemt geen voedingsstoffen meer op en de plant gaat onherroepelijk dood. Tuinstyling Hamersma koopt al zijn plantmateriaal in, bij vaste top kwekers. Door de jaren lange relatie weten de kwekers welke hoge eisen Tuinstyling Hamersma stelt aan haar planten. Tuinstyling Hamersma geeft 1 jaar volledige garantie en dat kan alleen als wij zeker zijn van een goede kwaliteit. Planten bestellen bij Tuinstyling Hamersma met garantie? Maak hier een afspraak

Hoe diep moet je planten?

De plant moet net zo diep geplant als hij bij de kweker in de grond heeft gestaan. Bij een boom of struik met kale wortel is het zichtbaar bij de wortelhals. Een plant uit pot plant je net zo diep als de diepte van de pot. Je kunt beter 10 cm te hoog planten dan 1 cm te diep planten. Uitzonderingen op deze regel zijn er ook. Liguster bijvoorbeeld die plant je minimaal 10 cm dieper.

Planten in natte grond is funest!

Waterplanten daar gelaten, maar elke plant heeft in meer of mindere mate last van natte grond. Zorg altijd dat de grond goed waterdoorlatend is. Blijft er water staan? Dan kunnen de wortels geen lucht meer krijgen en zal de plant verdrinken.

Hoe groot moet het plantgat van een boom zijn?

Het plantgat van een boom moet 2x zo groot zijn als de wortel. Is het plantgat te klein dan zal de boom te weinig zuurstof krijgen en wegkwijnen. Plaats bij een boom altijd 2 boom palen. En bind de boomvast met boomband. Hierdoor staat de boom stevig vast en waait hij met harde wind niet uit zijn plantgat. Met als gevolg dat de wortels gaan uitdrogen.

Aanleggen beplanting met 1 jaar garantie.

Tuinstyling Hamersma stelt hoge eisen aan beplanting. Dit doen wij omdat wij er zeker van willen zijn dat de geleverde planten gaan groeien en bloeien. Voordat er een plant in de grond gaat wordt eerst de bodem grondig geïnspecteerd. Indien nodig wordt grondverbetering toegepast, drainage aangelegd of storende lagen gebroken. Het planten gebeurt door vakbekwame hoveniers met jarenlange ervaring. Dit zijn de voorwaarden voor het optimaal groeien en bloeien van de beplanting. Wij geven daarnaast 1 jaar volledige garantie zodat u er zeker van kunt zijn dat de planten van Tuinstyling Hamersma uw tuin mooier maken. Offerte ontvangen voor uw aanplant? Maak hier een afspraak.