Aanleggen Gazon


Gazon aanleg begint bij de bodem!

De bodem is erg belangrijk bij een goed gazon. Bij Tuinstyling Hamersma graven we altijd een beetje dieper. Voor de aanleg maken we een analyse van de bodem. We controleren op storende lagen. We kijken of een drainage noodzakelijk is en hoe de structuur van de grond er uitziet. Indien nodig maken we een monster van de grond sturen deze op naar het laboratorium. Hiervan ontvangen wij binnen een week een analyse van wat er in de bodem aan meststoffen aanwezig is en wat eventueel moet worden bij gestrooid. Ook een analyse van uw grond ? Maak dan nu een afspraak.

Grond spitten of fraizen?

Voor een mooi groen en vlak gazon is het belangrijk dat de grond los is gemaakt en mooi strak geëgaliseerd wordt. Meestal wordt de grond eerst gespit. Dit kan met de schop maar als het te groot is, is fraizen ook mogelijk. Fraizen heeft het nadeel dat de meeste fraizen niet heel diep gaan en een harde laag niet doorbreken. Hierdoor kan het zijn dat het water blijft staan op deze harde laag. Tuinstyling Hamersma fraist met een rotordiaron frais. Een speciale gazonfrais die de harde laag losmaakt maar ook gelijk egaliseert en de grond opnieuw aanrolt. 3 werkgangen in 1 keer. Benieuwd of dit ook de oplossing voor jou gazon ? Maak een afspraak en wij vertellen je precies wat de juiste werkwijze is.

Graszoden of graszaad?

Graszaad is voordeliger dan graszoden, maar tijdens het kiemen ben je erg afhankelijk van het weer. Is het koud of erg droog dan zal het gras niet snel kiemen en kan het onkruid het winnen van het jonge gras. Dit zal er dan handmatig uit moeten worden verwijderd wat erg veel tijd vergt. Graszoden zijn iets duurder maar je dekt de grond volledig af. Onkruid krijgt geen kans meer om te kiemen. Daarnaast zijn graszoden binnen 1 week weer te belopen . Terwijl bij graszaad je er pas na 6-8 weken op kunt lopen. Benieuwd naar het prijsverschil tussen graszoden en graszaad ? Maak dan een afspraak.

Wat zijn de kosten gazonaanleg?

Dit kan sterk uiteenlopen. Is het terrein al egaal? Is het al gespit, vrij van onkruid, is drainage nodig is het goed bereikbaar wat is de grootte etc. Dit speelt allemaal mee bij het vaststellen van de juiste prijs. Een indicatie is 2-12 euro per m2 maar daar kun je nog weinig mee. Tuinstyling Hamersma graaft altijd iets dieper en maakt graag een vrijblijvende offerte op maat. Ook benieuwd naar de totaalkosten? Maak een kostenloze afspraak.