Aanleggen haag


Tuinstyling Hamersma adviseert!

Voor de juiste haag op de juiste plaats is goed advies de garantie voor een prefect eind resultaat. Tuinstyling Hamersma vertelt je graag meer. Hagen zijn er in alle soorten en maten. Van bladhoudende beukenhaag tot bladverliezende haagbeuk . En van groenblijvende hagen met en zonder stekels. En van laag- en groenblijvende heggen tot aan snel groeiende groenblijvende heggen.

Wat is de beste groenblijvende haag?

Voordat Tuinstyling Hamersma deze vraag voor je kan beantwoorden hebben wij de volgende vragen. Wat is het doel van de haag ? Afscheiding? hoog of laag? Veel of weinig onderhoud ? Wat is de grondsoort? Staat de haag op de wind? Lopen er honden langs? Bijvoorbeeld een groenblijvende hoge of lage laurierhaag kan slecht tegen natte grond. De groenblijvende ligusterhaag daarin tegen kan prima tegen natte grond. Een beukenhaag is bladhoudend maar een Haagbeuk is blad verliezend. Een taxus haag stelt hoge eisen aan de grond, maar kan in zowel de zon als de schaduw. Wil je weten wat voor jou de beste groenblijvende haag is ? Maak dan een afspraak wij vertellen je graag alles.

Welke haag kan in de schaduw?

Er zijn een beperkt aantal heggen die echt tegen de schaduw kunnen. Taxushaag is het meest geschikt voor in de schaduw. Taxus haag stelt wel hoge eisen aan de grond. Zo mag de grond niet te nat zijn, en goed waterdoorlatend. Wanneer er een storende laag zit zal vroeg of laat de Taxus minder groeien of zelfs dood gaan. Ook ligusterhaag en Buxushaag kunnen goed groeien in de schaduw. Deze twee soorten stellen minder hoge eisen aan de grond.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een haag?

Het belangrijkste is, let goed op het wortelgestel. Wortels zorgen voor de voedsel -en wateropname van de plant. Wanneer het wortelgestel niet goed is zal de plant niet goed groeien en allerlei gebreksziekten vertonen. Een beukenhaag moet tot onderen goed vertakt zijn. Slechte beuken hebben vaak geen takken net boven de wortels. Dit komt omdat ze te dicht hebben gestaan bij de kweker. Ze zijn niet tijdig verplant. Deze beuken zullen onder altijd kaal blijven. Wil je zeker zijn van een goede haag met garantie? Bel Tuinstyling Hamersma voor de mooiste planten. 0629146252

Moet ik ook wat aan de grond doen?

Om te zorgen dat je haag goed groeit is de bodem de basis. Zorg voor een goede ontwatering , dit kan door bijvoorbeeld drainage aan te leggen. Zorg er ook voor dat er geen storende lagen onder de heg zitten. Vermeng de grond 1:3 met aanplantgrond. Aanplantgrond bevat microhizzum een bacterie die zorgt voor het activeren van de wortels. Hierdoor zal de plant eerder en meer nieuwe wortels maken en voorkomt het uitval van planten.

Ik wil direct een hoge haag kan dat ?

Tuinstyling Hamersma levert en plant naast de mooiste heggen ook zogenaamde kant en klaar heggen. Heggen als Taxus, beuken,laurier en Hedera direct op de hoogte van 150-250 cm. Het voordeel is niet alleen dat je direct uit het zicht bent , maar ook dat deze planten gekweekt zijn in een bloempot. Deze verteerbare bloempotten worden met de haag mee geplant, waardoor de plant gelijk doorgroeit en je geen last hebt van uitval. Ook een direct hoge haag ? Maak een afspraak voor advies en offerte.