Aanleggen terras


Antiworteldoek is een fabel.

Bij onderhoudsvrije bestrating wordt vaak gezegd dat antiworteldoek onkruid voorkomt op de bestrating. Dit is een fabel! Onkruid ontstaat bij een zaadje wat kiemt in zand of grond wat tussen de tegels zit. Onkruidzaad komt altijd van bovenaf, uit de lucht of van afgemaaid gras of van afval wat op het terras valt.

Hoe voorkom je onkruid tussen de tegels?

De beste remedie is: Voorkom dat onkruid een kans krijgt, en hou de voegen schoon door regelmatig te vegen en/of te boenen. Ook het gebruik van kokend water zorgt voor een milieuvriendelijk en schoon terras. Maar dit zijn tijdrovende klussen waar niet iedereen tijd voor heeft.

Hoe ziet een onderhoudsvrij terras eruit?

De terrassen van Tuinstyling hamersma zijn onderhoudsarm! Wij gebruiken hiervoor tegels van keramiek. Deze keramische tegels nemen geen vuil op, en mos en alg kan zich er niet aan hechten. Wijnvlekken of vet vlekken kunnen eenvoudig worden verwijderd met een doekje en trekken niet in de tegel. De voegen tussen de tegels worden niet ingevoegd, maar met een kitvoeg afgewerkt. Het voordeel van een kitvoeg is dat bij een geringe beweging de voeg niet breekt. Deze kit neemt ook geen vuil op maar blijft schoon en elastisch. Wil je weten jouw onderhoudsvrije terras eruit ziet? Maak dan een afspraak of vraag een offerte aan.

De fundering is belangrijk!

Keramische tegels worden gelegd op een laag van gebroken puin. Dit puin zorgt er voor dat water direct word afgevoerd naar de ondergrond. De ondergrond blijft hierdoor droog en steviger. Op het puin wordt een laag gestabiliseerd zand aangebracht. Dit is grof zand wat is vermengd met een ondergrond versteviger. Deze ondergrond versteviger is flexibel en kalkvrij. Hierdoor ontstaat een flexibel stevige fundering voor het terras.

De opsluiting van een terras!

Onderhoudsvrije terrassen hebben niet alleen een goede fundering nodig maar de opsluiting is minstens zo belangrijk. Tuinstyling Hamersma maakt de onderhoudsvrije terrassen indien mogelijk zwevend. Dit heeft als voordeel dat ingroeien van gras niet meer mogelijk is, maar ook grind komt niet meer op de tegel omdat de tegels iets hoger ligt. Wij sluiten het terras stevig op door de buitenste tegel vast te plakken aan de opsluitband. Benieuwd hoe dat er uitziet? Bel voor een afspraak of vraag een offerte aan.