Voorbereiding aanleg sierbestrating


Voordat je gaat bestraten is een goede voorbereiding het halve werk. Laat je goed adviseren welke bestrating het best bij jou tuin, oprit of bedrijfsterrein past. Hoe wil je het gaan gebruiken, waar moet het bij passen, welke uitstraling is gewenst, moet het onderhoudsvrij zijn , moet het duurzaam zijn of welk materiaal, gebakken klinkers of betonklinkers. Pas als de juiste keuze is gemaakt kun je ook bepalen welke ondergrond nodig is. Tuinstyling Hamersma adviseert je graag. Maak een afspraak en wij vertellen je alles wat je wilt weten over het aanleggen van sierbestrating.

De ondergrond voor het aanleggen van sierbestrating.

Welke ondergrond geschikt is voor het aanleggen van sierbestrating hangt af van het gebruik en de gewenste bestrating. Voor een eenvoudig voetpad met betontegels is een zandbed van 20 cm ruim voldoende. Maar voor een oprit adviseert Tuinstyling Hamersma eerst een laag van minimaal 20cm gebroken puin op een stabilisatie doek. En afgewerkt met minimaal 10 cm niet leemhoudend waterdoorlatend zand. Dit voorkomt vervelende verzakkingen achteraf. Voor de juiste ondergrond adviseren wij je graag. Maak een afspraak en wij zorgen voor een passend advies met offerte.

Zijn opsluitbanden nodig bij het aanleggen van sierbestrating?

Ja, opsluitbanden zijn altijd nodig. Opsluitbanden zorgen er voor dat de bestrating netjes blijft liggen. Wel is het goed om de dikte en de hoogte af te stemmen op het gebruik en soort sierbestrating. Wanneer te smalle opsluitbanden worden gebruikt zullen ze snel wijken en zal de bestrating alsnog verzakken. Tuinstyling Hamersma maakt graag een passende offerte met de juiste dikte opsluitband.

Wat kost het aanleggen van sierbestrating per m2?

De kosten voor sierbestrating is natuurlijk sterk afhankelijk van de gekozen sierbestrating. Want in een vierkante meter waalformaat zitten 100 stuks stenen en in een vierkante meter keiformaat maar 45 stuks. Maar ook de vorm en legpatroon maakt deel uit van de prijs. Klik hier voor een offerte op maat.

Knippen of zagen van sierbestrating.

Sierbestrating past nooit helemaal precies. Bij hoeken of obstakels zul je stenen te pas moeten maken. Daar zijn 2 manieren voor geschikt. Je kunt de stenen afkappen met een straathamer of betonbeitel. Maar mooier is zagen. Klinkers zagen is wel arbeidsintensiever maar je geen rafelige stenen die je bij kappen wel hebt en het sluit veel mooier aan.