Onderhoud sierbestrating


Hoe voorkom ik onkruid tussen de sierbestrating.

Helemaal voorkomen gaat niet lukken. Maar regelmatig aanvegen, zorgen dat er geen water op de bestrating blijft staan en oppassen met zaden van uitgebloeide planten en onkruiden in de buurt van de sierbestrating scheelt heel veel onkruid druk. Maar ook invoegen met een voegmiddel zorgt er voor dat onkruid geen kans krijgt . Benieuwd naar de kosten van een onderhoudsvrije sierbestrating? Klik hier voor een offerte.

Kan ik mijn bestrating schoon houden zonder gif.

Ja dat is mogelijk. Kokende heet water, of branden geeft dat uw onkruid direct verdwijnt. Pas op bij branden bij droog weer. Het is en blijft vuur en dat levert snel brandgevaar op. Heet water kan maar heeft een kleine actie radius vooral als je het met een waterkoker je hele tuin moet doen. Tuinstyling Hamersma beschikt over een professionele heet water schoonmaak machine die in een handomdraai je bestrating weer helemaal schoonmaakt. Benieuwd naar de kosten? Klik hier voor een offerte.

Wat kan ik doen aan de witte uitslag op mijn sierbestrating?

Bestratingmateriaal van beton is een zuiver natuurproduct. Beton bestaat uit zand, kiezel, cement en water. Cement wordt gebrand van kalk en leemhoudende stoffen. Kalk lost altijd iets op door water in de vorm van condens en regen. De ontstane oplossing verdeelt zich hierbij over het oppervlak van de bestrating. Als het vocht weer verdampt, ontstaat er een witte sluier op de bestrating. Het gaat vanzelf weer weg door regenval. Eventueel is het mogelijk met azijn het proces te versnellen.

Wat kan ik doen aan algen en mossen op sierbestrating ?

Groene alg groeit overal en zeker op sierbestrating. Wel is het van de ene soort makkelijker te verwijderen dan van de andere. De alg groeit met name als het langere tijd vochtig is en als de zon weinig schijnt. Met name dus in de herfst en in de winter en het begin van het voorjaar. Tuinstyling Hamersma werkt met milieuvriendelijke schoonmaak middelen die alg en mos doden maar er ook voor zorgen dat het langere tijd schoon blijft. Klik hier voor een offerte.