Onderhoud terras


Groene aanslag

Na de winter kunnen terrassen groen zijn van de algen en mos. Door de koude regen en een hogere luchtvochtigheid is het terras grauw en vies geworden. Milieu vriendelijk verwijderen van deze aanslag kan door middel van boenen met heet water en groene zeep. Maar ook schoonmaak azijn, mits beperkt gebruikt en het spoelwater goed wordt afgevoerd is een milieu vriendelijk manier. Tuinstyling Hamersma beschikt over milieu vriendelijke middelen en de juiste apparatuur om uw terras weer als nieuw te maken.

Klik hier voor een offerte voor onderhoud Terras

Voorkom Groene aanslag.

De beste aanpak is de omstandigheden aan te passen zodat algen en mossen geen kans krijgen. Zorg ervoor dat de bestrating snel opdroogt door een goede ontwatering. Of in tuin met veel bomen kan snoeien een oplossing zijn zodat er meer zonlicht op het terras komt. Maar veeg ook regelmatig je terras aan. Stofzuigen in de woning doen we toch ook wekelijks? Wekelijks de bezem over het terras halen voorkomt al heel veel narigheid. Als je dan ook nog zo nu en dan wat zand toevoegt ontstaat een schurend effect en zal algen en mos snel verdwijnen.

Terras tegels coaten

Om tijd te besparen kan er ook gekozen worden voor een coating op de betontegels. Dit kan aan gebracht worden met een planten spuit en voorkomt aanhechting van mossen en algen. Tuinstyling Hamersma beschikt over de juiste middelen en gereedschappen en kan uw terras professioneel coaten. Klik hier voor een offerte voor coaten van het terras.

Terras onderhoud met een hogedrukspuit.

Terrassen schoon spuiten met een hogedrukspuit is een eenvoudige manier om het terras snel schoon te maken. Maar het is funest voor het terras. Vooral bij hardnekkig vuil en een flinke hoge druk wordt de bovenlaag en beschermlaag van de tegel aangetast en ruw. Hierdoor ontstaat een poreuze laag die nog meer algen en mos zal vasthouden. Bij hardnekkige vervuiling gebruikt Tuinstyling Hamersma een borstelmachine die het terras weer schoonmaakt maar niet de toplaag beschadigd.

Klik hier voor een offerte voor schoonmaken terras.

Onderhoudsvrij terras.

Tuinstyling Hamersma is specialist in onderhoudsvrije bestrating. Wij gebruiken hiervoor keramische terras tegels. Deze hard gebakken tegels trekken geen vuil aan, zijn gemakkelijk zijn te reinigen en wijn, vet of andere vlekken kunnen er geen vat op krijgen. Daarnaast zorgen wij dat de ondergrond stevig is en waterdoorlatend. Dit zorgt er voor dat vocht niet onder de tegels blijft staan waardoor verzakkingen kunnen optreden. De voegen worden afgekit met een flexibele kit. Zodat onkruid geen enkele kans meer heeft. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een onderhoudsvrij terras?

Klik hier voor een offerte voor een onderhoudsvrij terras