Welke beplanting moet ik kiezen?


Er zijn heel veel plantensoorten. Maar welke plant moet waar staan? Hoe maak je de mooiste combinaties? Hoe zorg je dat je het hele jaar bloei heb? Allemaal vragen die Tuinstyling Hamersma graag voor je beantwoord.

Hoe zorg ik dat ik het hele jaar bloei heb?

Er zijn nog geen planten die een heel jaar doorbloeien. Wel zijn er planten die lang bloeien. Maar de meeste planten bloeien in het voorjaar en in de zomer. In de herfst en de winter zijn er minder planten die bloeien maar toch zijn er voldoende soorten om ook in de herfst en winter een bloeiende tuin te hebben. De ontwerpers van Tuinstyling Hamersma weten alles over planten en hun eigenschappen. Wij maken graag een passend beplantingsplan.

Hoe weet ik waar ik de plant moet planten?

Elke plant heeft zijn specifieke eigenschappen. Een taxus staat het liefst op een waterdoorlatende voedzame grond. En kan in de zon, maar ook in de schaduw. De Hydrangea strong “Annabel” is een hortensia die het liefst in de zon staat. De Hydrangea aspera is juist een hortensia die graag in de schaduw staat. Kortom voldoende kennis van planten voorkomt de verkeerde keuze. Tuinstyling Hamersma heeft meer dan 30 jaar ervaring in beplanting en is ook op de hoogte van alle nieuwe en verbeterde soorten. Voorkom teleurstelling en vraag advies bij de hovenier die ook nog 1 jaar garantie geeft.

Hoe maak ik de mooiste combinaties?

Een goed beplantingsplan versterkt het ontwerp van de tuin. Met mooie combinaties van planten kan niet alleen de bloei kleur, maar ook de bloeiwijze,bladkleur, bladvorm, hoogte en de groeiwijze van essentieel belang zijn om de juiste combinaties te maken. De tuinen van Tuinstyling Hamersma vallen op door de juiste toepassing van beplanting. Waardoor de Tuinen van Tuinstyling Hamersma duurzaam, en onderhoudsarm zijn.

Een goed beplantingsplan geeft minder tuinonderhoud.

Door de beplanting zo te kiezen dat de bodem bedekt is en de beplanting in lagen wordt opgebouwd zorgt dit voor veel minder tuinonderhoud. Wij noemen dit zorgeloos groen. Hierbij wordt naast de keuze van het assortiment ook gekeken naar de grondsoort. Door dit goed op elkaar af te stemmen ontstaat een tuin die altijd mooi is en eigenlijk maar 2x per jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft. Ook nieuwsgiering naar ons zorgeloos groen principe? Maak dan een afspraak.

Gratis beplantingsplan!

Omdat tuinstyling Hamersma het belangrijk vind dat er goed nagedacht wordt over welke plant waar komt te staan en waarom. Is het opstellen van beplantingsplan gratis wanneer de beplanting door Tuinstyling Hamersma wordt geleverd. Op de geleverde beplanting zit een jaar lang garantie op hergroei. Dit houd in dat wanneer een plant binnen 1 jaar na inplanten dood gaat hij kosteloos wordt vervangen door een nieuwe. Ook een gratis beplantingsplan? Maak nu een afspraak.

Beplanting Service!

Als extra service kunnen wij de bestelde planten bij je ter plaatse afleveren op een voor jou geschikt moment. En nog beter, bij een compleet beplantingslijst zorgen wij dat de planten ook ter plaatse worden uitgelegd. Onze vakbekwame hoveniers zorgen dan dat de planten daar worden neer gezet waar ze volgens het opgestelde beplantingsplan moeten staan. Tevens nemen we ook de bemesting en aanplantgrond direct voor je mee. Je hoeft dan alleen nog maar te planten. Ook gebruik maken van deze unieke service? Maak een afspraak