Tuinen zijn er in allerlei soorten en stijlen.Welke soort tuin past bij jou?


Elk mens is anders. Gelukkig maar, het zou anders maar wat saai zijn. Elk mens heeft zijn eigen karakter, eigen smaak en voorkeuren. Dit vertaalt zich ook in de tuin. De tuin is het verlengstuk van de woning, de plaats waar jij je veilig voelt en waar je ongestoord van kunt genieten. Sommige mensen willen alleen in de tuin zitten en ontspannen en lekker buiten eten, terwijl anderen juist graag bezig zijn in de tuin. Met sport of spel of genieten van groen en bloemen. Een tuin die op jouw persoonlijke wensen is afgestemd is belangrijk. Tuinstyling Hamersma helpt je graag bij het ontwerpen van je eigen droom tuin.

Tuin soorten en Tuinstijlen

Als je weet welke tuin soort bij je past maken wij graag een exclusief tuinontwerp in de stijl van jou wensen. Aangevuld met onze creativiteit en ervaring ontstaat jou eigen droomtuin.
De meest voorkomende tuinstylen zijn:

Landelijke tuin

Een landelijke tuin past bij de omgeving en heeft een rustige uitstraling. Meer weten van jou landelijke tuin ? Klik hier.

Moderne tuin of Disigntuin

Een modernetuin of disigntuin ziet er netjes en strak uit. Er worden vaak maar een paar verschillende planten of materialen gebruikt. Er is veel ruimte voor buiten leven, zoals koken, eten en relaxen. Ook een moderntuin of disign tuin ? Klik hier.

Een stadstuin

Een stadstuin is meestal klein. Maar juist de kleine tuin vraagt om creatieve oplossingen. Door het gebruik van juiste materialen en mooie zichtassen lijkt de tuin groter en door gebruik van bijvoorbeeld muurbegroeiing kan ook een kleine tuin veranderen in even groene oase. Meer inspiratie voor een stadstuin? Klik hier.

Een vijvertuin

Een vijvertuin is een tuin waarbij het accent ligt op water en waterbeleving. Zoals een spiegelvijver , waterplanten en vissen. Meer inspratie voor je eigen vijvertuin? Klik hier.

Japanse tuin

In een Japanse tuin wordt er veel gebruikt gemaakt van steen (zoals grind), water en oosterse beplanting (zoals bamboe). Japanse tuinen stralen rust en evenwicht uit. Meer weten over de japanse tuin? Klik hier.