Wat zijn de kenmerken van een Japanse tuin?


Japanse tuinen zitten vol van schoonheid en symboliek. Steeds meer mensen verwonderen zich over de schoonheid van de Japanse tuin. Een Japanse tuin is dan ook niet zomaar een tuin, maar zit vol van schoonheid en symboliek en traditionele regels. Belangrijke kenmerken zijn rotsen in combinatie met beplanting aan gelegd in traditionele patronen welke vaak een diepere betekenis hebben. Meer weten ? Maak een afspraak en laat u kosteloos inspireren.

Aanleg Japanse tuinen

Tuinstyling Hamersma heeft veel ervaring met het ontwerpen en aanleggen van Japanse tuinen. Van ontwerp tot realisatie houdt Tuinstyling Hamersma alles in 1 hand. De ontwerpfase is gelijk als bij alle andere typen tuinen van Tuinstyling Hamersma. Wij komen eerst geheel vrijblijvend langs en maken een inventarisatie van uw wensen. Vervolgens maken we een schets ontwerp. Klik voor onze onderscheidende aanpak op www.hamersma.nl/tuinontwerp.

Beplanting in een Japanse tuin

De Japanse tuin onderscheid zich door vooral de beplanting . De vierseizoenen zijn erg belangrijk in de Japanse tuincultuur. Zo zijn er de uitbundig bloeiende sierkersen in het vroege voorjaar. In mei en juni de rijk bloeiende Japanse Azalea ( Rhododendron) . En in de winter de Camelia en de Viburnum Tinus . Maar ook de vele bladkleuren van de Esdoorns die ook in het najaar prachtige herfstkleuren ten toon spreiden.

Onderhoud Japanse tuinen

Een met zorg en aandacht aan gelegde Japanse tuin heeft ook onderhoud nodig. Met name de Japanse bonsai bomen . Deze kostbare planten dienen met zorg en aandacht onderhouden worden. Goed snoeien, of plukken maar ook het bemesten is een vak apart en kunt u met een gerust hart overlaten aan de vakbekwame hoveniers van Tuinstyling Hamersma.

Kosten aanleg van een Japanse tuin.

In de basis is een Japanse tuin niet duurder in aanleg dan bijvoorbeeld een stadstuin of moderne tuin. Maar ook een kleine Japanse tuin kan duurder zijn dan een grote Japanse tuin door gebruik van de verschillende materialen en de inzet van wel of geen grote machines. In ons eerste gesprek inventariseren wij uw wensen en bekijken wat de mogelijkheden zijn binnen uw budget. Het eerste gesprek is kosteloos en verplicht u tot niets. Reden genoeg om u te laten inspireren door de ontwerper van Tuinstyling Hamersma.

Advisering

U hebt allerlei ideeen voor uw Japanse tuin , maar u weet niet waar u moet beginnen? De tuinprofessionals van Tuinstyling Hamersma vertellen u graag alles maak nu een afspraak!