Hoe ziet de moderne tuin eruit?


De hedendaagse moderne tuinen worden gekenmerkt door strakke lijnen , stevige robuuste tuininrichting en grote plantvakken. Eenvoudig maar wel sterk . Met oog voor detail. Gebruikmakend van de juiste tuinmaterialen en beplanting. Alles op elkaar afgestemd voor de juiste sfeer. Maar ook zodanig ingevuld dat het wel onderhoudsvriendelijk is.

Welke bestrating voor een moderne tuin

Voor de bestrating wordt vaak gekozen voor de grotere hoogwaardige onderhoudsarme tegels . Tegels die niet groen worden, die geen last hebben van kalk uitbloei, makkelijk te reinigen zijn en altijd hun kleur behouden. Door de minimale voegen ook nog in te voegen ontstaat een moderne terras waar onkruid geen kans meer krijgt. Meer inspiratie ? Wij maken graag een afspraak

Moderne tuin afscheidingen

Voor tuinafscheiding of windkering wordt vaker gekozen een robuuste schutting van een duurzame houtsoort. Soms speciaal gemaakt om juist die sfeer of functie te bereiken die aan de windkering of schutting worden gesteld.

Tuinmuur

Maar ook een tuinmuur die aansluit bij de bebouwing geeft vaak net een meer moderner beeld. Doordat de materialen harmonisch met elkaar zijn verbonden worden tuin en woning of bedrijfspand meer een eenheid. Daarnaast kan een tuinmuur kan ook heel vaak een dubbelfunctie hebben als opbergruimte of achtergrond voor de buitenkeuken.

De juiste beplanting voor de moderne tuin.

In de moderne tuin heeft de beplanting op het eerste oog een onder geschikte rol. Maar niets is minder waar. De beplanting vormt de verbinding tussen de strakke lijnen en harde tuinmaterialen. Door gebruikt te maken van grote plantvakken met vaak 1 soort beplanting per plantvak ontstaat er rust en overzicht. Maar ook een boom kan in een ogenschijnlijk lege ruimte soms net even dat accent geven waardoor er intimiteit ontstaat in de vaak strak georganiseerd tuin.

Benieuwd hoe wij uw moderne tuin kunnen vormgeven?

Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van inrichting en aanleg van moderne tuinen. Tuinen die passen bij u, uw woning en omgeving. Wij komen graag bij u langs om samen te kijken naar de mogelijkheden van uw tuin. Een eerste gesprek is kosteloos. Maak hier een afspraak.