Stadstuin inrichten


Een stadstuin inrichten vergt meer creatieve oplossingen dan een gewone tuin. Vaak is er weinig licht en meer inkijk door hoge gebouwen. Tuinstyling Hamersma beschikt over een ruime ervaring in het ontwerpen van creatieve oplossingen voor stadstuinen. Maak een afspraak en laat je inspireren!

Beplanting voor een stadstuin.

In een stadstuin is er vaak weinig licht. Toch zijn er veel planten die ook in de schaduw goed kunnen groeien. Denk aan varens, maar ook buxus, Anemoon, Pachysandra en Taxus zijn planten die graag in een schaduw rijke stadstuin kunnen groeien. Maar ook kun je verticaal gaan tuinieren door de muren te bekleden ook een verticale moestuin behoort tot de mogelijkheden.

Inkijk voorkomen in een stadstuin.

Om meer privacy te creëren in een stadstuin kun je denken aan een pergola, of door een dakvorm boom juist op die plek te plaatsen dat de buren toch geen zicht meer hebben op je eigen stadstuin. Let er wel op dat er niet nog meer schaduw komt. Een bladverliezende boom zorgt juist voor meer licht in de winter.

Bestrating in een stadstuin

De bestrating in een stadstuin stelt hoge eisen wanneer je weinig onderhoud wilt. Want wanneer je gewone betontegels neemt zullen ze in een stadstuin sneller groen worden dan in een gewone tuin. Omdat het vochtgehalte in een stadstuin vaak hoger is. Betontegels met een coating of een beschermlaag voorkomt dat de tegels groen worden. Zorg ook voor een goede waterafvoer. In een stadstuin kan regenwater geen kant op en zal het moeten worden afgevoerd via putten naar de riolering. Tuinstyling Hamersma geeft graag het juiste advies. Maak hier een afspraak!