De vijvertuin


Een vijver in een tuin trekt altijd. Neem de proef maar op de som. Al je ergens binnen komt met zicht op een tuin zullen mensen binnen blijven als ze alleen maar groen zien . Maar bij een vijver zullen ze toch even naar buiten lopen om een kijkje te nemen.

De ideale positie van een vijver in de tuin.

De positie van de vijver hangt uiteraard af van wat voor type vijver je wilt. Maar plaats de vijver altijd zo, dat je er indien mogelijk ook vanuit uw woning zicht op hebt. Water beweegt. De lucht en de wolken weerspiegelen zich in het water. Maar je ziet ook hoe de vissen zwemmen, vogels een bad nemen, of hoe de waterplanten bloeien. Een vijver is veel dynamischer dan bijvoorbeeld een stuk bestrating of een strook gras. Plaats een vijver dus waar het opvalt. Waar mogelijk het liefst in de zon of nog beter in halfschaduw. Liefst dicht bij een raam of bij een terras. Maar niet achteraf in een tuin waar je toch bijna niet komt. Behalve om te kijken hoe het met uw vijver gaat.

Welke typen vijvers moet je kiezen?

Vijvers zijn er in allerlei maten en vormen. Van grote natuurlijke vijvers tot balkonvijvers. Bij een goede vijver waar je jarenlang vijverplezier aan beleeft is een gedegen voorbereiding van belang. De ontwerpers van Tuinstyling Hamersma willen weten wat je met je vijver wilt. Moet het alleen water zijn? Water met vissen ? Welke soort vis Koikarpers of Goudwinde ? Moet het een natuurlijke vijver zijn ? Of juist een strakke vijver. Moet het misschien een zwemvijver zijn of een fonteinvijver. Moet het een vijver zijn gemaakt van folie, beton,leem of polyester? Elke vijver heeft zijn specifieke eigenschappen . Wij van Tuinstyling Hamersma denken graag met je mee. Bel ons en wij vertellen je alles wat je moet weten over een heldere vijvertuin!

Beplanting voor de vijvertuin.

Geschikte beplanting voor uw vijvertuin kan worden onder verdeelt in een aantal groepen. Oever- of moeras planten, onderwaterplanten en zuurstofplanten. Zuurstof planten zijn planten als fonteinkruid en waterpest . Deze planten produceren zuurstof. Een juiste afstemming van de hoeveelheid water en zuurstofplanten kan zorgen voor een altijd heldere vijver zonder dat u een vijver filter nodig bent. Als regel geldt 4stuks vijverplanten per 1 kubieke meter water. Onderwater planten zijn planten die niet geplant staan in een mand of in de grond maar die door het water heen zeven. Voorbeeld hiervan is de Krabbenscheer. Voor de oever- of moerasplanten geldt dat het planten zijn die soms gedeeltelijk in het water of net op de rand van de vijver kunnen worden geplant. Wilt een beplantingsplan voor uw vijver? Wij helpen u graag.

Welke filters heb ik nodig voor mijn vijvertuin

Voor het juiste filter voor uw vijvertuin is het belangrijk vooraf vast te stellen wat u met uw vijver wilt. Wilt u in uw vijver kunnen zwemmen? Of wilt u er alleen planten in? Of misschien helemaal geen planten. Vissen wel of niet en welke soort vis . Alles is mogelijk mits e.e.a. goed op elkaar is afgestemd garandeert Tuinstyling Hamersma u helder water. Maak een afspraak en wij adviseren je graag over het juiste filter met helderwater garantie.

Zoek je een mooie heldere vijver ?

Met meer dan 30 jaar ervaring in ontwerp en aanleg van alle soorten vijvers en zwemvijvers helpen wij je graag om een mooie heldere vijver te realiseren. Bel ons of stuur een mail. Wij vertellen je graag alles.